Sääksmäen Reserviläiset ry arvot ja toiminta

Suomen katu-uskottavin Airsoft-alue

Huittulantie 327

37700 Valkeakoski

J-talon (päiväkoti) esittely

24.2.2023

Sääksmäen reserviläiset ry on suorittanut merkittävän hankinnan ja siirtänyt Tampereelta Tasanteen päiväkodin Säres-Centerille. Talon nimeksi tuli “J-talo eli päiväkoti”

Päiväkoti on  35m x 12 m kokoinen viipaleparakkikokonaisuus, joka oli purkukohteena Toivonen Demolition oy:llä.

Toivonen luovutti parakin SäRekselle ilmaiseksi, kunhan hoidimme parakin pois kuljettamisen. Kuljetuksesta huolehti Janhunen oy, jolta saimme varsin myönteisen tarjouksen kuljetuksesta. Siitä huolimatta tämä on varsin merkittävä taloudellinen panostus yhdistykseltä taistelualueen kehittämiseen, mutta hinnalla saatiin täysin valmis ja hyvin monipuolinen rakennus alueelle, joka palvelee hienosti airsoft-toimintaa.

Katso myös video Yotube-kanavaltamme

https://youtu.be/JqgkROVuRTs

Erityisen hienoa oli, että saimme siirtoon liittyen tukea Tampereen Aikuiskoulutuskeskukselta, jonka rakennus- ja sähköalojen opiskelijat huolehtivat rakennuksen purkamisesta ja kokoamisesta uudestaan siirron jälkeen. Tämä oli merkittävä tuki  talkoiden rasittamalle yhdistykselle. Vuoden 2022 talkootunnit menivät nimittäin reilusti yli 4000 tunnin.

Tampereen aikuskoulutuskeskuksen hieno juttu Tasanteen päiväkodin siirrosta:

https://www.takk.fi/fi/koulutukset/ammattialat/rakentaminen/takkin-opiskelijat-mukana-rakentamassa-uutta-reservilaistoiminta-aluetta-valkeakoskelle

 

Uusi rakennus on mitoiltaan jopa hämmentävän suuri, se asemoituu lähes koko peli/taistelualeen levyisenä tekniikkatalon taakse:

Tasanteen päiväkodin purku-urakka ja siirto lähti käyntiin sopimuksen ja aikataulun laatimisella Toivonen Demolitionin kanssa. Aikataluksi vahvistettiin alla oleva suunnitelma:

Aikataulun ja urakan eri osien vahvistamisen jälkeen uskallettiin SäRes-Centerin päässä tehdä tarvittavat pohjatyöt, jotka sisältivät alueen mittaamisen, tasaamisen ja pohjapalkkien laittamisen ratapölkyistä. Pölkkyjen päälle laitettiin vielä puut jotta kopit liukuivat paremmin ja kosteus ei siirtyisi päiväkodin rakenteisiin.

Varsinaisella päiväkodilla päästiin purkutöihin aikataulun mukaisesti 3.10. sisätöillä. Tällöin TAKK:n opiskelijat Karin ja Torstin johdolla purkivat sisältä kaikki saumat ja jälkiasennetut iv- ja sähkötyöt pois.

5.10 saatiin pääosin kattopellit pois ja irroitettua etuterassi, joka ei enää siirtynyt Tasanteelle:

6.10. päästiin erottelemaan viipaleita toisistaan ja suojaamaan ne kuljetusta varten.

10.10 oli ensimmäisen neljän viipaleen siirtopäivä jolloin Janhusen poijjaat nostivat viipaleet kyytiin ja pois aikanaan SäRes-Centerillä. Lopputulemana kaikki viipaleet saatiin tuupittua yhteen perillä.

14.10.2022 Saatiin seuraavat neljä viipaletta siirrettyä alueelle ja päiväkodin kokonaisuus alkoi pikku hiljaa hahmottua

19.10 viimeist viipaleet nousivat SäRes-Centerille

Lopputoksena päiväkoti saatiin talven kestävään kuntoon juuri ennen lumien sulamista:

 

Rakennus on sisätiloitaan monipuoleinen ja polveileva, mahdollistaen hyvin rakennetun alueen taistelun harjoittelun. Päiväkotia tullaan vielä kehittämään sisätilojen osalta siten, että sisätiloissa tehdään saumausta ja kalustamista vuoden 2023 kevään aikana. Täysin pelikunnossa rakennuksen on tarkoitus olla viimeistään toukokuussa 2023.

Helmikuussa 2023 saatiin lattioiden ja seinien saumakohdat peiteltyä vanerisoiroilla

J-talo talviasussaan helmikuussa 2023

Vastaa